InCharge: Zelfcontrole als leerdoel bij preventie Genotmiddelen

09-02-2018
In Charge is een nieuw lesprogramma voor de bovenbouw havo/vwo. Centraal staat het leren van zelfcontrole. In vier lessen leren leerlingen hoe ze om willen gaan met verleidingen en hoe hun eigen wilskracht geoefend kan worden om dat beter te kunnen. Een vernieuwende aanpak voor de preventie van genotmiddelen.
Lees meer

Orion College Zuid is Gezonde School op het gebied van welbevinden!

05-02-2018
Het Orion College Zuid heeft het vignet Gezonde School behaald. Het Orion College Zuid is de eerste school voor speciaal onderwijs in Amsterdam met het themacertificaat ‘welbevinden’. Dit betekent dat de school voldoet aan alle gestelde kwaliteitscriteria die door deskundigen zijn vastgesteld. De GGD Amsterdam feliciteert het Orion College Zuid van harte met dit behaalde resultaat!
Lees meer

Gezonde Schoolvignet voor Sint Nicolaaslyceum!

30-01-2018
Het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam Zuid heeft het vignet Gezonde School voor het thema Roken, alcohol- en drugspreventie behaald! Van harte gefeliciteerd!
Lees meer

Gezond het nieuwe jaar in!

15-01-2018
Leerlingen van het Clusius College zijn het nieuwe jaar gezond gestart. De eerste schoolweek van 2018 stond in het teken van gezonde voeding en optredens met de boodschap “gezond leven doen we allemaal”. Ook tijdens de les zaten de leerlingen niet stil. Met de nieuwe deskbikes wordt bewegend leren in de praktijk gebracht.
Lees meer

Maak gebruik van de Zilveren Weken 2018

15-01-2018
De kerstvakantie is voorbij (gevlogen). De drukke maar gezellige feestdagen zitten er op. Daar sta je dan weer voor de klas. Hoe begin jij de eerste dag na de vakantie? Deze periode na de vakantie ‘de zilveren weken’ is bij uitstek geschikt om stil te staan bij de sfeer en dynamiek in de groep. Hoe je dat positief kunt sturen lees je hier.
Lees meer

Het Gesprek over Sexting

01-01-2018
De bewustzijnscampagne ‘Het Gesprek’ richt zich op het veelvoorkomende ‘sexting’, het versturen van naaktfoto’s of andere seksueel getinte foto’s van kinderen via smartphone, tablet of computer. De campagne richt op de noodzaak van ouders en opvoeders om hun kinderen te beschermen tegen de nadelige gevolgen van sexting. Op de website kunnen ouders informatie en handvatten vinden om het onderwerp met hun kind bespreekbaar te maken.
Lees meer