Voor de docent, MT lid, NOP of de buurman of -vrouw: Dry January

24-12-2020
Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Wil je fris aan de lente beginnen? Dan is Dry January aka ‘IkPas’ iets voor jou.
Lees meer

Doe mee aan Paarse Vrijdag!

01-12-2020
Op 11 december is het weer Paarse Vrijdag. Dit is een landelijke actiedag waarop leerlingen en docenten laten zien dat ze tegen homofobie zijn: iedereen heeft recht op een veilige sfeer op school. Of je nu homo, hetero, lesbisch, bi, transgender of in dubio bent. Meld je aan via www.paarsevrijdag.nl en bestel het gratis actiepakket!
Lees meer

Week van de Mediawijsheid 6 t/m 13 november

09-11-2020
Het is de Week van de Mediawijsheid! Check de site en laat leerlingen hun digitale balans testen. De leerling krijgt tips om met en zonder media het beste uit zichzelf te halen.
Lees meer

Online ouders betrekken bij tabak, alcohol en drugs preventie

21-09-2020
Er zijn dit schooljaar prachtige mogelijkheden om ouders online te informeren over en betrekken bij de preventie van tabak, alcohol en drugs. Essentieel voor de effectiviteit van onze programma’s. Hieronder een overzicht.
Lees meer

Toolkit L.O.V.E. Online is goed onderbouwd

30-06-2020
het RIVM/NJI heeft de toolkit L.O.V.E. Online van Lang Leve de Liefde erkend als Goed Onderbouwd. Deze toolkit ondersteunt scholen bij onderwijs over sexting en online veiligheid, bijvoorbeeld met een leerlingenmagazine en video’s. Het keurmerk Goed Onderbouwd geeft aan dat de toolkit wetenschappelijk is onderbouwd en dat de informatie aansluit bij de doelgroep.
Lees meer

Gezonde School begeleiding in Coronatijden

11-05-2020
Voorzichtig mogen leerlingen vanaf juni weer naar school. U wilt natuurlijk als eerste weten hoe het met de leerlingen gaat. Wij staan ook nu tot uw beschikking om mee te denken over de gezondheid van de leerlingen. Lees hier verder over Jij en Je Gezondheid en meer.
Lees meer