Stopstone voor jongeren in Amstelveen

05-03-2019
In het voorjaar van 2019 roept de gemeente Amstelveen jongeren in Amstelveen op om te stoppen met roken. Dit wordt gemakkelijker gemaakt met een app van het Trimbos-instituut. Deze Stopstone app houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt.
Lees meer

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School

05-03-2019
Vanaf maandag 4 maart t/m donderdag 18 april kunnen scholen zich inschrijven voor het Ondersteuningsaanbod Gezonde School. Het Ondersteuningsaanbod geeft uw school een steuntje in de rug om te werken aan Gezonde School.
Lees meer

Bijeenkomst Bos en Lommer: Actieve kinderen zijn blije kinderen!

12-02-2019
Bewegen is belangrijk om gezond te blijven, zeker voor kinderen en jongeren. Hoe zorgen we samen dat kinderen in Bos en Lommer genoeg bewegen? Kom maandag 4 maart naar de bijeenkomst "Actieve kinderen zijn blije kinderen!" en ontdek hoe u als professional of organisatie het verschil kunt maken!
Lees meer

Ga ook naar de onderwijsconferentie ‘Met Alle Respect’

12-02-2019
De conferentie 'Met Alle Respect!' van Stichting School & Veiligheid is dé plek voor inspiratie, oefening en verdieping over sociale veiligheid in het onderwijs. Ontmoet en ga in gesprek met andere onderwijsprofessionals die zich net als u inzetten voor een sociaal veilig schoolklimaat
Lees meer

Vignet Gezonde school voor Praktijkschool de Atlant

11-02-2019
Vignet Gezonde school voor Praktijkschool de Atlant Praktijkschool de Atlant heeft het vignet Gezonde School voor Welbevinden behaald! Namens alle gezonde school Adviseurs van de GGD Amsterdam: Van harte gefeliciteerd!
Lees meer

Week van de Liefde: 11-15 februari 2019

21-01-2019
De Week van de Liefde heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema relaties en seksualiteit. Het is een goed begin om op een leuke manier schoolbreed aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming. Docenten ervaren hoe leerlingen op de lessen reageren en merken hoe zinvol het is om deze lessen te geven.
Lees meer