Het Gezonde School thema Slapen staat online!

13-04-2018
Informatie over het Gezonde School thema Slapen staat sinds vandaag online. Gezien het feit dat het thema Slapen relatief nieuw is in de wetenschap en gezondheidsbevordering aanbod rondom dit thema later is opgekomen voor scholen liet invulling van dit thema binnen de Gezonde School werkwijze op zich wachten. Tot deze week.
Lees meer

Training Gezonde Schoolkantine: van idee naar praktijk

12-03-2018
Hoe breng je het thema gezonde voeding onder de aandacht op jouw school? Hoe krijg je iedereen mee? In een praktische training georganiseerd door de Schoolkantine Brigade, ga je samen met andere scholen aan de slag om de schoolomgeving nóg gezonder te maken voor leerlingen, studenten en medewerkers.
Lees meer

Aanvragen ondersteuningsaanbod Gezonde School 2018-2019

12-03-2018
Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. Daarom kunnen scholen die Gezonde School willen worden van 5 maart t/m 12 april 2018 ondersteuning aanvragen. Voor het schooljaar 2018-2019 krijgen maximaal 550 schoollocaties uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteuning.
Lees meer

InCharge: Zelfcontrole als leerdoel bij preventie Genotmiddelen

09-02-2018
In Charge is een nieuw lesprogramma voor de bovenbouw havo/vwo. Centraal staat het leren van zelfcontrole. In vier lessen leren leerlingen hoe ze om willen gaan met verleidingen en hoe hun eigen wilskracht geoefend kan worden om dat beter te kunnen. Een vernieuwende aanpak voor de preventie van genotmiddelen.
Lees meer

Orion College Zuid is Gezonde School op het gebied van welbevinden!

05-02-2018
Het Orion College Zuid heeft het vignet Gezonde School behaald. Het Orion College Zuid is de eerste school voor speciaal onderwijs in Amsterdam met het themacertificaat ‘welbevinden’. Dit betekent dat de school voldoet aan alle gestelde kwaliteitscriteria die door deskundigen zijn vastgesteld. De GGD Amsterdam feliciteert het Orion College Zuid van harte met dit behaalde resultaat!
Lees meer

Gezonde Schoolvignet voor Sint Nicolaaslyceum!

30-01-2018
Het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam Zuid heeft het vignet Gezonde School voor het thema Roken, alcohol- en drugspreventie behaald! Van harte gefeliciteerd!
Lees meer