Werkt u mee aan een effectief anti-pestprogramma voor het voortgezet onderwijs?!

12-04-2019
De Rijksuniversiteit Groningen gaat in de periode van 2019-2021 samen met middelbare scholen een anti-pestprogramma ontwikkelen voor het bevorderen van een fijne groep en het tegengaan van pesten. Het komende schooljaar (2019-2020) kunnen middelbare scholen meedoen aan een pilot om het programma uit te proberen. Meer informatie staat op de website: www.nro-vo.nl.
Lees meer

Dag van de Gezonde Schoolkantine op 16 april

29-03-2019
Op 16 april is het de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Het Voedingscentrum vraagt hiermee extra aandacht voor gezondere voeding op scholen. In het hele land worden scholen met een gezonde kantine in het zonnetje gezet. Ook in Amsterdam zullen dit jaar weer veel scholen een Schoolkantine Schaal ontvangen.
Lees meer

Stopstone voor jongeren in Amstelveen

05-03-2019
In het voorjaar van 2019 roept de gemeente Amstelveen jongeren in Amstelveen op om te stoppen met roken. Dit wordt gemakkelijker gemaakt met een app van het Trimbos-instituut. Deze Stopstone app houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt.
Lees meer

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School

05-03-2019
Vanaf maandag 4 maart t/m donderdag 18 april kunnen scholen zich inschrijven voor het Ondersteuningsaanbod Gezonde School. Het Ondersteuningsaanbod geeft uw school een steuntje in de rug om te werken aan Gezonde School.
Lees meer

Bijeenkomst Bos en Lommer: Actieve kinderen zijn blije kinderen!

12-02-2019
Bewegen is belangrijk om gezond te blijven, zeker voor kinderen en jongeren. Hoe zorgen we samen dat kinderen in Bos en Lommer genoeg bewegen? Kom maandag 4 maart naar de bijeenkomst "Actieve kinderen zijn blije kinderen!" en ontdek hoe u als professional of organisatie het verschil kunt maken!
Lees meer

Ga ook naar de onderwijsconferentie ‘Met Alle Respect’

12-02-2019
De conferentie 'Met Alle Respect!' van Stichting School & Veiligheid is dé plek voor inspiratie, oefening en verdieping over sociale veiligheid in het onderwijs. Ontmoet en ga in gesprek met andere onderwijsprofessionals die zich net als u inzetten voor een sociaal veilig schoolklimaat
Lees meer