Jongeren drinken 2 à 3 glazen frisdrank per dag

11-02-2022
Jongeren drinken gemiddeld 2 à 3 glazen frisdrank per dag en besteden hier gemiddeld tussen de 3 tot 4 euro per week aan. Bovendien is er volgens jongeren een flinke prijsverhoging nodig om te stoppen met het kopen en drinken van frisdrank. Dit blijkt uit onderzoek dat de GGD Amsterdam onder jongeren van 12 t/m 16 jaar heeft uitgevoerd
Lees meer

Rutgers: Jongeren op weg naar een leuke, sexy én veilige zomer

24-06-2021
Het is volop zomer en de coronamaatregelen worden dit weekend versoepeld. Eindelijk kunnen jongeren weer flirten en feesten. Maar… hoe ging dat ook alweer? Om jongeren op weg te helpen naar een leuke, sexy en veilige zomer lanceert Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, samen met Soa Aids Nederland en de GGD-en, speciale online voorlichting via summeroflove.sense.info. Ook komt Rutgers met de vernieuwde campagne ‘Ben je oké?’, waarmee horeca, poppodia en studentenverenigingen ongewenst seksueel gedrag kunnen voorkomen. Klik hieronder op 'meer nieuws' om verder te lezen en door te klikken naar de campagnes.
Lees meer

Voor de docent, MT lid, NOP of de buurman of -vrouw: Dry January

24-12-2020
Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Wil je fris aan de lente beginnen? Dan is Dry January aka ‘IkPas’ iets voor jou.
Lees meer

Doe mee aan Paarse Vrijdag!

01-12-2020
Op 11 december is het weer Paarse Vrijdag. Dit is een landelijke actiedag waarop leerlingen en docenten laten zien dat ze tegen homofobie zijn: iedereen heeft recht op een veilige sfeer op school. Of je nu homo, hetero, lesbisch, bi, transgender of in dubio bent. Meld je aan via www.paarsevrijdag.nl en bestel het gratis actiepakket!
Lees meer

Week van de Mediawijsheid 6 t/m 13 november

09-11-2020
Het is de Week van de Mediawijsheid! Check de site en laat leerlingen hun digitale balans testen. De leerling krijgt tips om met en zonder media het beste uit zichzelf te halen.
Lees meer

Online ouders betrekken bij tabak, alcohol en drugs preventie

21-09-2020
Er zijn dit schooljaar prachtige mogelijkheden om ouders online te informeren over en betrekken bij de preventie van tabak, alcohol en drugs. Essentieel voor de effectiviteit van onze programma’s. Hieronder een overzicht.
Lees meer