Heb jij het onder de duim?

06-11-2018

Opgelet: 16-23 november de week van Mediawijsheid!

Van 16 tot en met 23 november vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema luidt: ‘Heb jij het onder de duim?' Met de opmars van de smartphone is onze duim een machtig instrument geworden. Of we er nu mee scrollen, klikken of swipen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, met je volgers delen wat je vandaag hebt meegemaakt of op zoek naar een nieuwe date? Je duim regelt het allemaal.

Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Want of het nu gaat om het doen van bankzaken, het vinden van een baan of het regelen van je privacyinstellingen: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben. Daarbij hoort ook dat jongeren zich bewust zijn van wat allemaal nodig is om mee te kunnen komen in een samenleving die steeds digitaler wordt.

Stel daarom tijdens de Week van de Mediawijsheid de vraag ‘Heb jij het onder de duim?’ Kijk op https://www.weekvandemediawijsheid.nl/ voor activiteiten voor scholieren en docenten.