Stopstone voor jongeren in Amstelveen

05-03-2019

Stopstone voor jongeren in Amstelveen

In het voorjaar van 2019 roept de gemeente Amstelveen jongeren in Amstelveen op om te stoppen met roken. Dit wordt gemakkelijker gemaakt met een app van het Trimbos-instituut. Deze Stopstone app houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt. Je krijgt tips en kunt beloningen voor jezelf instellen, daardoor hou je het stoppen makkelijker vol. Ook kun je in de app ‘motivators’ bekijken die helpen om het stoppen vol te houden.

 

Win een sneakerbon 

Om jongeren nog meer te stimuleren heeft de gemeente Amstelveen een wedstrijd uitgeschreven waarin je een sneakerbon kunt winnen. Om kans te maken download je de Stopstone app en ontwerp je de beste, leukste, grappigste motivator. Een motivator is een foto met een motiverende spreuk of tekst. Plaats een printscreen van jouw motivator vóór 15 april 2019 op Instagram met #waaromikstop. De beste inzending wint een sneakerbon van €100!

 

Download de Stopstone app

De Stopstone app is te downloaden in de Google Playstore en de Apple store.

 

Niet alleen een app

Om te stoppen met roken is waarschijnlijk meer nodig dan alleen een app. Daarom starten preventiewerkers van Brijder Jeugd in de week van 11 maart 2019 in pauzes op Amstelveense VO/MBO scholen en in het Stadshart jongeren aanspreken over stoppen met roken en motiveren om te stoppen. Jongeren kunnen begeleiding krijgen bij het stoppen met roken en het volhouden. 

 

Rookvrij Amstelveen
Deze actie is een onderdeel van het programma Rookvrij Amstelveen. Burgemeester en wethouders van Amstelveen zetten zich in voor een Rookvrije generatie. Ze willen roken ontmoedigen om zo gezondheidsschade door (mee-)roken te verminderen en maatschappelijke kosten van roken te beperken.

 

Voor de jaren 2019 t/m 2022 heeft de gemeente Amstelveen voor de volgende drie speerpunten gekozen:

  • Minder jongeren starten met roken
  • Rokers stoppen met roken
  • Rookvrije- organisatie(s) en publieke/ openbare omgeving.

 

Meer informatie? Kijk op https://www.amstelveen.nl/rookvrij  

 

Nominatie rookvrij award

De gemeente Amstelveen is genomineerd voor de rookvrije generatie award. Deze prijs zou een mooie kroon kunnen zijn op het tot nu toe behaalde resultaat. Tot 13 maart 2019 kan iedereen stemmen op www.rookvrijegeneratie.nl/awards De awards worden in april uitgereikt.