Kolom Praktijkcollege Noord wint de Lang Leve de Liefde Award 2020!

11-02-2020

Het is de Week van de Liefde (10 februari – 16 februari). Een week waarin scholen extra aandacht kunnen besteden aan het thema relaties en seksualiteit. In deze week reiken SOA Aids Nederland en Rutgers ook altijd de ‘Lang Leve de Liefde Award’ uit aan een school die uitblinkt op dit thema. Dit jaar gaat de prijs voor praktijkonderwijs naar een Amsterdamse school: Kolom Praktijkcollege Noord.

 


De jury: ‘Met de bekroning willen we tot uitdrukking brengen dat Kolom Praktijkcollege Noord een school is waar leerlingen gezonde keuzes kunnen leren maken in hun relationele en seksuele gedrag doordat het thema seksualiteit en seksuele gezondheid structureel is ingebed in educatie, verankerd is in beleid, er een adequate signalering en opvang is en er intensief wordt samengewerkt met de GGD’. 

 

Bekijk hier het filmpje dat is gemaakt met leerlingen en docenten van Kolom Praktijkcollege Noord.

 

Wilt u ook  meer aandacht besteden aan relaties en seksualiteit?

Seksuele vorming gaat veel verder dan het overbrengen van kennis over het lichaam en voortplanting. Het gaat over het bevorderen van seksueel gezond gedrag in brede zin, waarbij onderwerpen als weerbaarheid, communicatie met je partner, seksuele diversiteit en respectvol omgaan met elkaar aan bod moeten komen. Aandacht voor liefde, seks en relaties bij leerlingen, verlaagt het risico op soa’s, grensoverschrijding en onbedoelde (tiener)zwangerschappen. De Week van de Liefde (10 t/m 14 februari) is een leuke en laagdrempelige manier om in de les aandacht geven aan relaties en seksualiteit. Scholen die meedoen worden uitgenodigd om gedurende deze week minimaal één les over dit thema te geven. Op de website vinden scholen allerlei ideeën, tips en materialen, en als ze zich aanmelden om mee te doen krijgen ze een promotiepakket.

 

Bron: www.langlevedeliefde.nl