Gezonde School begeleiding in Coronatijden

11-05-2020
Afnames Jij en Je Gezondheid

Op veel scholen liggen de afnames van Jij en Je Gezondheid (JEJG) stil. In overleg met de GGD kunt u bepalen wat u wilt doen. Wilt u leerlingen de vragenlijsten thuis laten invullen, of de vragenlijst bij alle leerlingen afnemen wanneer ze weer op school komen? Of dit jaar stoppen en volgend jaar opnieuw beginnen met afnames? Bespreek met de jeugdarts, jeugdverpleegkundige en/of Gezonde Schooladviseur van uw school wat uw wensen zijn.

 

Gesprek op school

Wij komen graag voor de zomer nog langs voor een gesprek op school. Om terug te blikken op dit schooljaar, vóór en na het virus. En om vooruit te blikken op het volgende schooljaar. Geef aan welke ondersteuning u wenst, we denken graag mee.

 

Lopende zaken Gezonde School aanpak

Ook nu blijven we ondersteunen bij lopende processen. Veel scholen zijn dit jaar actief bezig met een Gezonde School thema. Als u daar ruimte voor ziet, denken we in deze periode nog graag me u mee over de ontwikkelingen en mogelijkheden.

 

Belangrijke informatie op website NJi

Hoe organiseert u onderwijs op afstand? Hebben alle leerlingen voldoende mogelijkheden om thuis les te volgen? Wat doet u als u contact verliest met leerlingen en ouders, of als u zich zorgen maakt over de thuissituatie? Hoe pakken we stap-voor-stap de draad weer op?
Op deze webpagina van het Nederlands Jeugdinstituut vindt u belangrijke informatie en tips.