Toolkit L.O.V.E. Online is goed onderbouwd

30-06-2020

Toolkit L.O.V.E. Online is goed onderbouwd

het RIVM/NJI heeft de toolkit L.O.V.E. Online van Lang Leve de Liefde erkend als Goed Onderbouwd. Deze toolkit ondersteunt scholen bij onderwijs over sexting en online veiligheid, bijvoorbeeld met een leerlingenmagazine en video’s. Het keurmerk Goed Onderbouwd geeft aan dat de toolkit wetenschappelijk is onderbouwd en dat de informatie aansluit bij de doelgroep. 

 

Sexting, grooming en online veiligheid

De toolkit L.O.V.E. Online gaat over gewenste, respectvolle en veilige online contacten en relaties: over sexting, grooming en online veiligheid. Deze thema’s zijn extra relevant in coronatijd. De toolkit ondersteunt scholen bij het geven van lessen, het vormen van beleid rondom sexting en online veiligheid, het handelen bij incidenten en het informeren van ouders. De toolkit L.O.V.E. Online is een special bij het lespakket Lang Leve de Liefde Onderbouw voor praktijkonderwijs en vmbo.

 

Over Lang Leve de Liefde

Lang Leve de Liefde is een lesmethode over liefde, relaties, veilig vrijen en seksualiteit voor het voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en het mbo. Met deze methode kunnen scholen hun leerlingen ondersteunen bij een prettige, veilige en gewenste seksuele ontwikkeling.

 LOVE Online toolkit

Bron: soaaids.nl