Online ouders betrekken bij tabak, alcohol en drugs preventie

21-09-2020

Er zijn dit schooljaar prachtige mogelijkheden om ouders online te informeren en betrekken bij de preventie van tabak, alcohol en drugs. Essentieel voor de effectiviteit van onze programma’s. Hieronder een overzicht.

‘Samen Fris’  lesprogramma

Het lesprogramma ‘Samen Fris’ voor het 2e of 3e leerjaar heeft een zeer sterke oudercomponent.  Ouders krijgen mails en maken samen met hun kind opdrachten om het gesprek over middelen aan te gaan. Het accent ligt op alcohol.

 

Webinar  ouderbijeenkomst bij  ‘Frisse Start’ of ‘Samen Fris’

Als uw school het lesprogramma Frisse Start of Samen Fris uitvoert kan de GGD een kort Webinar voor u verzorgen. Een paar dagen voor de lessen beginnen.  Een korte ouderbijeenkomst van 20 a 30 minuten. “Wat gebeurt er in het puberbrein, wat krijgt uw kind op school voor lessen over tabak, alcohol en drugs en wat kunt u als opvoeder”.

 

Nieuw Filmpje voor ouders via  mail bericht van school

Vanaf half november is er een kort, aantrekkelijk filmpje voor ouders beschikbaar, over opvoeden  en alcohol, gamen en drugs. De film is gemaakt voor ouders met kinderen in de onderbouw en kan eenvoudig aan de ouders gemaild worden. Vraag uw Gezonde School Adviseur.

 

Teksten voor nieuwsbrieven of mails aan ouders

De Nieuwsbrief is vaak een goede plek voor een kort artikel over opvoeden en tabak, alcohol en drugs. Vraag uw Gezonde School Adviseur om voorbeeldteksten.

 

Er is een magazine voor ouders dat via de mail aan alle ouders verzonden kan worden. Dit is een product van Jellinek over opvoeding.

Kijk maar: https://textart.preview.foleon.com/arkin/online-ouderavond/cover/

 

Ook de website www.helderopvoeden.nl  van Trimbos is geheel vernieuwd en kan aan de ouders gemaild worden.

 

Filmpje  voor ouders voor bovenbouw over XTC

Met name voor bovenbouw ouders is het filmpje bruikbaar om in een nieuwsbrief of mail te zetten. Zorg wel altijd voor een verwijzing naar het telefoonnummer van Jellinek voor ouders die verder in gesprek willen of vragen hebben:  020-590 1350 .

 

“Wat je als ouder moet weten over XTC”.: https://vimeo.com/290860687