Doe mee aan Paarse Vrijdag!

01-12-2020

Op 11 december is het weer Paarse Vrijdag. Dit is een landelijke actiedag waarop leerlingen en docenten laten zien dat ze tegen homofobie zijn: iedereen heeft recht op een veilige sfeer op school. Of je nu homo, hetero, lesbisch, bi, transgender of in dubio bent.

Hoe? Door de school paars te kleuren en les te geven over diversiteit! Paarse Vrijdag wordt vaak georganiseerd door een GSA op school: de Gender&Sexuality Alliance. De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. Lees hier meer over op www.gsanetwerk.nl.

 

Meld je school aan via www.paarsevrijdag.nl en ontvang het gratis actiepakket met onder andere lesideeën, posters en materialen om de school te versieren.

 

Training volgen?

Wordt er bij jullie op school ook zo vaak gescholden met ‘homo’? Vanuit de GGD willen we graag wat extra’s bieden rondom Paarse Vrijdag: Volg een gratis training over Omgaan met homonegatieve reacties van leerlingen. Dit is een training van 2 uur, waarin we samen kijken naar wat de beste reactie is op homonegativiteit. Hoe breng je echt gedragsverandering teweeg? Daarnaast delen we leuke werkvormen en tips om les te geven over seksuele diversiteit. Interesse? Meld je school aan bij Gezonde School adviseur Sjoukje Mos, via smos@ggd.amsterdam.nl. Deze training kan ook online gegeven worden, op een moment dat het jullie goed uitkomt.

 

Fijne Paarse Vrijdag!