Meer aandacht nodig voor mentaal welzijn leerlingen

23-03-2020
Binnen het onderwijs moet meer aandacht komen voor sociaal-emotionele vaardigheden, vindt 77 procent van de leerkrachten in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Dat blijkt uit een peiling, uitgevoerd door MarketResponse in opdracht van de Samenwerkende GezondheidsFondsen.
Lees meer

World Hearing Day

25-02-2020
3 maart is het ‘World Hearing Day’. We horen u denken: ‘Waarom is er eigenlijk een wereldwijde dag specifiek voor het gehoor?’ Omdat een gezond gehoor ontzettend belangrijk is voor de kwaliteit van leven!
Lees meer

Kolom Praktijkcollege Noord wint de Lang Leve de Liefde Award 2020!

11-02-2020
Het is de Week van de Liefde (10 februari – 16 februari). Een week waarin scholen extra aandacht kunnen besteden aan het thema relaties en seksualiteit. In deze week reiken SOA Aids Nederland en Rutgers ook altijd de ‘Lang Leve de Liefde Award’ uit aan een school die uitblinkt op dit thema. Dit jaar gaat de prijs voor praktijkonderwijs naar een Amsterdamse school: Kolom Praktijkcollege Noord.
Lees meer

Week van de Liefde: 10 t/m 14 februari 2020

17-12-2019
Leerlingen willen betere seksuele vorming op school die over meer gaat dan alleen voortplanting. Doe daarom mee met de Week van de Liefde! Een projectweek voor het voortgezet onderwijs (inclusief praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs) en het mbo. Deze week is een leuke en laagdrempelige manier om aandacht te geven aan relaties en seksualiteit op uw school. Het is een uitgelezen kans om diverse lesmaterialen uit te proberen en een start te maken met seksuele vorming.
Lees meer

'Stromen, fixen en rela’: relaties en seksualiteit op het Mediacollege

18-11-2019
'Als Gezonde School-adviseur met specialisme Relaties en seksualiteit, ben ik altijd blij als een school voor ‘mijn thema’ kiest. Dan mag ik de docenten een training Lang Leve de Liefde geven en help ik ze ook de andere pijlers van de Gezonde School op orde te krijgen. Het Mediacollege in Amsterdam is een school die hiervoor koos. Gezonde School-adviseur Emma de Goeje interviewde docent Annemarie en sprak zorgcoördinator Rixt.
Lees meer

Het Zuiderlicht College heeft een gouden Schoolkantine Schaal!

12-11-2019
Beide locaties van het Zuiderlicht College hebben een gouden Schoolkantine Schaal 2019 - 2020 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Ze hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar.
Lees meer