Havo de Hof heeft vignet Genotmiddelen behaald!

26-06-2018
Afgelopen schooljaar heeft Havo de Hof gebruik gemaakt van het ondersteuningsaanbod om een Gezonde School Vignet te behalen op het thema Genotmiddelen. In volle vaart zijn ze bezig gegaan om docenten te scholen in de lespakketten In Charge en Frisse Start. Ouders werden uitgenodigd om mee te praten en ervaringen uit te wisselen, en op het dak van het gebouw is een rookvrij schoolterrein te vinden! Havo de Hof mag zich nu officieel 3 jaar lang Gezonde School noemen. Van harte gefeliciteerd!
Lees meer

Laat je zien! De Week Tegen Pesten 2018

01-06-2018
De Week Tegen Pesten 2018 is van 17 t/m 21 september. Dit jaar is de Week Tegen Pesten georganiseerd rond het thema Laat je zien! En daarmee wordt de docent bedoeld. Leerlingen moeten weten dat ze hun docenten kunnen vertrouwen. Zodat ze hen weten te vinden en om hulp durven te vragen bij pesten. Wederzijds vertrouwen staat centraal tijdens de Week Tegen Pesten 2018.
Lees meer

Doet uw school mee aan Charge Your Brainzzz en onderzoek naar slaapgedrag?

25-05-2018
Wilt u het leerproces van uw leerlingen stimuleren? En kan het slaapgedrag van uw leerlingen wel wat beter? Doe dan mee aan lespakket Charge Your Brainzzz én aan ons onderzoek naar het slaapgedrag van jongeren. Uw leerlingen kunnen een klassenuitje winnen bij deelname!
Lees meer

Het Gezonde School thema Slapen staat online!

13-04-2018
Informatie over het Gezonde School thema Slapen staat sinds vandaag online. Gezien het feit dat het thema Slapen relatief nieuw is in de wetenschap en gezondheidsbevordering aanbod rondom dit thema later is opgekomen voor scholen liet invulling van dit thema binnen de Gezonde School werkwijze op zich wachten. Tot deze week.
Lees meer

Training Gezonde Schoolkantine: van idee naar praktijk

12-03-2018
Hoe breng je het thema gezonde voeding onder de aandacht op jouw school? Hoe krijg je iedereen mee? In een praktische training georganiseerd door de Schoolkantine Brigade, ga je samen met andere scholen aan de slag om de schoolomgeving nóg gezonder te maken voor leerlingen, studenten en medewerkers.
Lees meer

Aanvragen ondersteuningsaanbod Gezonde School 2018-2019

12-03-2018
Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. Daarom kunnen scholen die Gezonde School willen worden van 5 maart t/m 12 april 2018 ondersteuning aanvragen. Voor het schooljaar 2018-2019 krijgen maximaal 550 schoollocaties uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteuning.
Lees meer