Vignet Gezonde school voor Praktijkschool de Atlant

11-02-2019
Vignet Gezonde school voor Praktijkschool de Atlant Praktijkschool de Atlant heeft het vignet Gezonde School voor Welbevinden behaald! Namens alle gezonde school Adviseurs van de GGD Amsterdam: Van harte gefeliciteerd!
Lees meer

Week van de Liefde: 11-15 februari 2019

21-01-2019
De Week van de Liefde heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema relaties en seksualiteit. Het is een goed begin om op een leuke manier schoolbreed aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming. Docenten ervaren hoe leerlingen op de lessen reageren en merken hoe zinvol het is om deze lessen te geven.
Lees meer

Sociale veiligheid op scholen blijft gelijk

21-01-2019
97 procent van de leerlingen in het basis- en het voortgezet onderwijs voelt zich veilig op school. Dat is een kleine verandering ten opzichte van vorige jaren. Pesten is op hetzelfde niveau gebleven in het PO en licht gedaald in het VO. Dat blijkt uit de monitor Sociale veiligheid in en rond scholen.
Lees meer

Heb jij het onder de duim?

06-11-2018
Opgelet! Van 16 tot en met 23 november vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema luidt: ‘Heb jij het onder de duim?' Kijk op https://www.weekvandemediawijsheid.nl/ voor activiteiten voor scholieren en docenten.
Lees meer

Gouden Kantineschaal voor Kiem Montessori

22-10-2018
Kiem Montessori heeft nog maar net haar deuren geopend voor hun eerste lichting mavo/havo brugklassen, en ze hebben al een Gouden Kantineschaal behaald! Van harte gefeliciteerd! Op Kiemm wordt veel aandacht besteed aan de Gezonde School, voornamelijk op gebied van voeding en bewegen.
Lees meer

Iel, bruine tosti’s!

12-10-2018
“Leerlingen zijn flexibeler dan je denkt”, zei Marie L van het praktijkcollege A. Ze had het over de overstap van witte tosti’s naar volkoren tosti’s in de schoolkantine. Dertien schoolmedewerkers van vijf Amsterdamse praktijkscholen hingen aan haar lippen. De ‘voorbeelschool’ A. heeft afgelopen schooljaar het Gezonde Schoolvignet ‘voeding’ behaald en dat wilden de anderen ook!
Lees meer