Gouden Kantineschaal voor Kiem Montessori

22-10-2018
Kiem Montessori heeft nog maar net haar deuren geopend voor hun eerste lichting mavo/havo brugklassen, en ze hebben al een Gouden Kantineschaal behaald! Van harte gefeliciteerd! Op Kiemm wordt veel aandacht besteed aan de Gezonde School, voornamelijk op gebied van voeding en bewegen.
Lees meer

Iel, bruine tosti’s!

12-10-2018
“Leerlingen zijn flexibeler dan je denkt”, zei Marie L van het praktijkcollege A. Ze had het over de overstap van witte tosti’s naar volkoren tosti’s in de schoolkantine. Dertien schoolmedewerkers van vijf Amsterdamse praktijkscholen hingen aan haar lippen. De ‘voorbeelschool’ A. heeft afgelopen schooljaar het Gezonde Schoolvignet ‘voeding’ behaald en dat wilden de anderen ook!
Lees meer

Nieuwe folder over lachgas voor docenten en ouders

01-10-2018
Het Trimbos komt met twee nieuwe folders over lachgas, één voor docenten, en één voor ouders. In de ouderfolder lezen ouders hoe zij een goed gesprek met hun kind kunt aangaan over lachgas. In de docentenfolder staan tips over hoe men binnen de school het beste kan omgaan met lachgas. In beide folders staat uitgelegd wat lachgas is, wat de effecten zijn en welke risico’s eraan kleven.
Lees meer

Reminder: doe volgende week mee aan de Week Tegen Pesten!

14-09-2018
Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten van 17 t/m 21 september helpt scholen daarbij. Wilt u ook een gezellige klas? Wij geven je 3 tips!
Lees meer

Laat je inspireren op het Congres Gezonde School (gratis) op 30 oktober!

17-08-2018
Op dinsdag 30 oktober gaat het gebeuren: het eerste Congres Gezonde School! Op landgoed Zonheuvel in Doorn verwelkomen we iedereen die in, op of rond de school werkt aan een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten (po, vo en mbo). Deelname aan het congres is kosteloos. Bent u erbij?
Lees meer

Havo de Hof heeft vignet Genotmiddelen behaald!

26-06-2018
Afgelopen schooljaar heeft Havo de Hof gebruik gemaakt van het ondersteuningsaanbod om een Gezonde School Vignet te behalen op het thema Genotmiddelen. In volle vaart zijn ze bezig gegaan om docenten te scholen in de lespakketten In Charge en Frisse Start. Ouders werden uitgenodigd om mee te praten en ervaringen uit te wisselen, en op het dak van het gebouw is een rookvrij schoolterrein te vinden! Havo de Hof mag zich nu officieel 3 jaar lang Gezonde School noemen. Van harte gefeliciteerd!
Lees meer