Het Zuiderlicht College heeft een gouden Schoolkantine Schaal!

12-11-2019
Beide locaties van het Zuiderlicht College hebben een gouden Schoolkantine Schaal 2019 - 2020 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Ze hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar.
Lees meer

Doe mee en wees een held, met elkaar

04-09-2019
De Week Tegen Pesten 2019 is van 23 tot en met 27 september. Dit jaar is het thema: Wees een held, met elkaar. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen. Doe ook mee met jullie school en maak een goede start in het nieuwe schooljaar met het werken aan een fijne en veilige school!
Lees meer

Werkt u mee aan een effectief anti-pestprogramma voor het voortgezet onderwijs?!

12-04-2019
De Rijksuniversiteit Groningen gaat in de periode van 2019-2021 samen met middelbare scholen een anti-pestprogramma ontwikkelen voor het bevorderen van een fijne groep en het tegengaan van pesten. Het komende schooljaar (2019-2020) kunnen middelbare scholen meedoen aan een pilot om het programma uit te proberen. Meer informatie staat op de website: www.nro-vo.nl.
Lees meer

Dag van de Gezonde Schoolkantine op 16 april

29-03-2019
Op 16 april is het de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Het Voedingscentrum vraagt hiermee extra aandacht voor gezondere voeding op scholen. In het hele land worden scholen met een gezonde kantine in het zonnetje gezet. Ook in Amsterdam zullen dit jaar weer veel scholen een Schoolkantine Schaal ontvangen.
Lees meer

Stopstone voor jongeren in Amstelveen

05-03-2019
In het voorjaar van 2019 roept de gemeente Amstelveen jongeren in Amstelveen op om te stoppen met roken. Dit wordt gemakkelijker gemaakt met een app van het Trimbos-instituut. Deze Stopstone app houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt.
Lees meer

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School

05-03-2019
Vanaf maandag 4 maart t/m donderdag 18 april kunnen scholen zich inschrijven voor het Ondersteuningsaanbod Gezonde School. Het Ondersteuningsaanbod geeft uw school een steuntje in de rug om te werken aan Gezonde School.
Lees meer